ЗУРРСУУ/1925/1/29-30/Про скасування Бердянської округи й инші зміни в адміністраційно-територіяльному поділі Катеринославщини

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1925‎ | 1‎ | 29-30

236. Про скасування Бердянської округи й инші зміни в адміністраційно-територіяльному поділі Катеринославщини.

Змінюючи постанови свої з 7 березня 1923 р. «Про адміністраційно-територіяльний поділ Катеринославщини», «Про адміністраційно-територіяльний поділ Донеччини» (Зб. Уз. 1923 р., Ч. 18-19, арт. арт. 308 і 307) і доповнюючи постанови ВУЦВК і РНК УСРР з 10 грудня 1924 р. «Про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Катеринославщини» (Зб. Уз. 1924 р., Ч. 52, арт. 320) і з 19 листопаду 1924 р. «Про зміни адміністраційно-територіяльного поділу Донеччини» (Зб. Уз 1924 р., Ч. 49, арт. 294), Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комисарів УСРР постановили:

1. Бердянську округу на Катеринославщині розформувати, віднесши території:

а) Полозького району у склад Запорізької округи на Катеринославщині;

б) Царе-Констянтинівського без села Кінські Роздори, Берестовацького, Ново-Спаського з містом Бердянськом і частину Андріївського у складі селищ: Андріївки, Успенівки, Єлисеївки, Ново-Троїцького, Софіївки, Єлисаветівки й села Богородицького, Ногайського району з центром у селі Андріївці, у склад Маріупольської округи на Донеччині;

в) В.-Токмацького, Молочанського, Цареводарівського, Чернигівського, Ногайського без села Богородицького й частини Андріївського районів у склад Мелітопольської округи на Катеринославщині.

2. Петропавлівський район розформованої Бердянської округи розформувати, віднісши:

а) Петропавлівську 1-шу, Басанську, Вербівську, Петропавлівську 2-гу й Н.-Олексіївську сільради у склад Полозького району, включеного у склад Запорізької округи на Катеринославщині;

б) Н.-Михайлівську, Н.-Казанковацьку, Очеретовацьку, Остриківську й Скелевацьку сільради у склад В.-Токмацького району, що включається в склад Мелітопольської округи.

3. Включити Ново-Павлівську й Дмитрівську сільради Андріївського району розформовуваної Бердянської округи у склад Ногайського району Мелітопольської округи на Катеринославщині.

4. Перечислити село Кінські Роздори, Цареконстянтинівського району, розформовуваної Бердянської округи у склад Полозького району, що включається в склад Запорізької округи на Катеринославщині.

5. Утворити на території розформовуваної Бердянської округи новий Романовський район з центром у с. Романівці з переважним болгарським населенням з частин Ногайського, Андріївського й Цареводарівського районів тої самої округи, в складі селищ: Романівки, Преслав, Діянівки, Зеленівки, Юр'ївки, Вячеславки, Маріїнівки, Баннівки, Нельгівки, Гюнівки, Радолівки, Трояни, Андровки, Полоузівки, Луначарське, Аннівки, Першомиколаївки, Петрівки, Мануйлівки, Штутгардта, Нейгофунталь і п. Кримського.

6. Перемістити центр Новоспасівського району розформовуваної Бердянської округи з с. Новоспасівки до міста Бердянська, перейменувавши Новоспасівський район на Бердянський.

Харків, дня 3 червня 1925 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Петровський.

Заст. Голови Ради Народніх Комісарів УСРР І. Булат.

Т. в. об. Секретаря Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету — Член Президії ВУЦВК'у Угаров.

Оголошено в «Вістях ВУЦВК» 10 червня 1925 р., ч. 129.


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).