ЗУРРСУУ/1925/1/37/Про адміністраційно-територіяльне переконструювання Бердичівської й суміжних з нею округ Київщини, Волині й Поділля

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1925‎ | 1‎ | 37

270. Про адміністраційно-територіяльне переконструювання Бердичівської й суміжних з нею округ Київщини, Волині й Поділля.

Змінюючи постанови ВУЦВК з 7 березня 1923 р. «Про адміністраційно-територіяльний поділ Київщини», «Про адміністраційно-територіяльний поділ Волині» і «Про адміністраційно-територіяльний поділ Поділля» (Зб. Уз. за 1923 р., ч. 18—19, арт. арт. 306, 309 і 311) і доповнюючи постанови ВУЦВК і РНК УСРР з 27 березня 1925 р. «Про зміни в адміністраційно-територіяльному поділі Київщини й Поділля» (Зб. Уз. за 1925 р., ч. 15, арт. 109), з 19 листопаду 1924 року «Про зміни в адміністраційно-територіяльному поділі Поділля» (Зб. Уз. за 1924 р., ч. 49, арт. 295) і з 21 серпня 1924 року «Про зміни в адміністраційно-територіяльному поділі Волині» (Зб. Уз. за 1924 р., ч. 29, арт. 220), Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР постановили:

1. Любарський, Янушпольський, Андрушівський район (у складі сільрад: Андрушівської, Гардищінської, Гальчинської, Котівської, Нехворощанської, Миньковецької, Павелківської і Криловської) й Чуднівський (у складі сільрад: Серяківської, Бездер, Ставки, Дриглівської, Дітківської, Сербинівської, Дубищинської, Старо-Чуднівської, Ново-Чуднівської, Корочінської, Ольшанської, Княжинської, Тютюнницької, Бабушківської, М.-Коровинецької, Столпівської, Красновульківської, Красносільської, Колківської, Волосівської й Карповицької) Житомирської округи на Волині перечислити до складу Бердичівської округи на Київщині.

2. Коднянський район Житомирської округи на Волині розформувати, віднісши Ляховецьку (без села Роскопана Могила), М. Мошківську, Червонинську й В.-Мошківську сільради до перечислюваного до складу Бердичівської округи на Київщині Андрушівського району й Солотвинську, Реєвську, Гальчинецьку, Никонівську, Журбинецьку, Скаковську й Половецьку сільради до складу Махновського району Бердичівської округи на Київщині.

3. Перечислити Слободищінську й Швайківську сільради Троянівського району Житомирської округи на Волині до складу Махновського району, Бердичівської округи на Київщині.

4. Перечислити П'ятківську, Пилипівську й Соснівську сільради Троянівського району Житомирської округи на Волині до складу Чуднівського району, включуваного до Бердичівської округи на Київщині.

5. Перечислити Шуляйківську й Романківську сільради Миропольського району Житомирської округи на Волині до складу Чуднівського району, включуваного до Бердичівської округи на Київщині.

6. Перечислити Привитівську й Печанівську сільради Миропольського району Житомирської округи на Волині до складу Любарського району, включуваного до Бердичівської округи на Київщині.

7. Перечислити М.-Татаринівську, Райківську й Голодьківську сільради, включуваного до Бердичівської округи на Київщині Янушпольського району до складу Махновського району Бердичівської округи на Київщині.

8. Перечислити В.-Коровинецьку, Рачківську й Бейзимівську сільради включуваного до Бердичівської округи на Київщині Янушпольського району до складу Чуднівського району, включуваного до Бердичівської округи на Київщині.

9. Ходорківський район Бердичівської округи на Київщині розформувати, приєднавши території:

а) Ходорківської, Биківської, Пустельницької, Скочиської й Озерянськой сільрад до складу Корнинського району Білоцерківської округи на Київщині.

б) Вербівської, Волице-Зарубинецької, Зарубинецької, Кормчиської, Степківської й Яроповицької сільрад до складу Андрушівського району, приєднуваного до Бердичівської округи на Київщині, і

в) Грубської сільради з с. Струцівкою й Яроповицько-Ходорківською скарбовою лісовою дачею до складу Коростишівського району Житомирської округи на Волині.

10. Білопільський район Бердичівськой округи на Київщині розформувати, віднісши території:

а) Білопільської, В.-Гадомської, В.-Низгурської, Гуровецької, Закуринецької, Іванківської, Кашперівської, Красівської, Пузирецької, Садківської, Семенівської й Глуховецької сільрад до складу Махновського району Бердичівської округи на Київщині;

б) М.-П'ятигірської, Камінецької й Халаимгородської сільрад до складу Вчорайшінського району Бердичівської округи на Київщині;

в) Верболозької, Вернигородської й В.-Радзивилівської сільрад до складу Казатинського району Бердичівської округи на Київщині.

11. Білилівський район Бердичівської округи на Київщині розформувати, приєднавши території:

а) Білилівської, Голубівської, Городоцької, Дерганівської, Зарубинецької, Княжиківської, Кардонівської, Немиринецької й Огіївської сільрад до складу Ружинського району Бердичівської округи на Київщині;

б) Соснівської, Свитинецької, Талалаївської, Ширмівської, Лещинської й Люлинецької сільрад до складу Погребищінського району Бердичівської округи на Київщині й

в) Блажиївської й Дубово-Мехеринецької сільрад до складу Казятинського району Бердичівської округи на Київщині.

12. Дзюнківський район Бердичівської округи на Київщині розформувати, приєднавши території:

а) Дзюнківської, Наказнянської, Павлівської, Разкопанської, Долотецької, Обозівської з с. Княжою, Довгалівської й Збаражівської сільрад до складу Плисківського району Бердичівської округи на Київщині;

б) Бабинецької, Борщагівської, Новофастівської, Половецької, Скибинецької, Кур'янської й Сарижинецької сільрад до складу Погребищінського району Бердичівської округи на Київщині;

в) Калинської і Мовчанівської сільрад до складу Сквирського району Білоцерківської округи на Київщині й

г) Капустинської, Мармулівської й Чипижинецької сільрад до складу Володарського району Білоцерківської округи на Київщині.

13. Самгородський район Бердичівської округи на Київщині розформувати, приєднавши території:

а) Самгородської, Зозуленецької, Збаразької, Сошанської, Воскодавинської й Овсяницької сільрад до складу Казатинського району Бердичівської округи на Київщині;

б) Жидовецької, Булаївської, Левківської, Мончинської, Ординської, Сопинської, Черемошнинської, Малинської й Станилівської сільрад до складу Погребищінського району Бердичівської округи на Київщині;

в) Спичинецької й Васильківської сільрад до складу Плисківського району Бердичівської округи на Київщині й

г) Ротмистрівської сільради до складу Вахнівського району Винницької округи на Поділлі.

14. На території Бердичівської округи на Київщині утворити новий Бердичівський район з центром у місті Бердичіві у складі:

а) В.-П'ятигірської, Бистрицької, Жидовецької, М.-Радзивилівської, Маркушівської, Обухівської, Терехівської, Фридрівської, Хажінської, Поличинецької, Грушковецької, Дмитріївської, й Скраглійської сільрад Махновського району Бердичівської округи на Київщині;

б) Ляховецької (без с. Роскопана Могила), В.-Мошківської, Солотвинської, Реївської, Гальчинецької, Никонівської, Журбинецької, М.-Мошківської, Червонинської, Скаківської і Половецької сільрад, приєднуваних із складу розформовуваного Коднянського району Житомирської округи на Волині;

в) Слободищінської й Швайківської сільрад, приєднуваних із складу Троянівського району Житомирської округи на Волині;

г) М.-Татаринської, Райківської й Голодьківської сільрад Янушпольського району, приєднуваного до складу Бердичівської округи на Київщині й

д) Білопільської, В.-Гадомської, В.-Низгурської, Гуровецької, Іванківської, Кашперівської, Краківської, Пузирецької, Садківської й Семенівської сільрад розформовуваного Білопільського району Бердичівської округи на Київщині.

15. Перечислити Бугаївську, Ст.-Животівську, Нов.-Животівську й Якимівську сільради Плисківського району Бердичівської округи на Київщині до складу Оратівського району Уманської округи на Київщині.

16. Липовецький і Іллінецький (без В.-Ростовської, Медівської, Мервинської, Чагівської й Володимирської сільрад) райони Бердичівської округи на Київщині перечислити до складу Винницької округи на Поділлі.

17. Перечислити с. Зозівку, приєднуваного до Винницької округи на Поділлі Липовецького району Бердичівської округи на Київщині до складу Вахнівського району Винницької округи на Поділлі.

18. Перечислити с. Ляцьку Слобідку приєднуваного до Винницької округи на Поділлі Липовецького району Бердичівської округи на Київщині до складу приєднуваного до Винницької округи на Поділлі Іллінецького району Бердичівської округи на Київщині.

19. Перечислити В.-Ростовську, Медівську, Мервинську, Чагівську й Володимирську сільради приєднуваного до Винницької округи на Поділлі, Іллінецького району Бердичівської округи на Київщині до складу Оратівського району Уманської округи на Київщині.

20. Перечислити Бистрицьку й Моїсівську сільради Ружинського району Бердичівської округи на Київщині до складу Вчорайшінського району Бердичівської округи на Київщині.

21. Перечислити Адамівську сільраду Погребищінського району Бердичівської округи на Київщині до складу Плисківського району Бердичівської округи на Київщині.

22. Перечислити Ревухську, Топорівську, Чехівську, Рогачівську й Березянську сільради Погребищінського району Бердичівської округи на Київщині до складу Ружинського району Бердичівської округи на Київщині.

23. Уланівський район (без селищ Семаки, Сербиновки і Білий Рукав) Винницької округи на Поділлі перечислити до складу Бердичівської округи на Київщині.

24. Терешпільський район Винницької округи на Поділлі розформувати, приєднавши території:

а) селищ — Терешполя, Зофіполя, Куманівці, Крупина, Войтівці, Качанівки і Семок до складу Хмельницького району Винницької округи на Поділлі;

б) селищ — Паплинці, Чешки, Шпичинці и х. Перекора до складу Старосинявського району Проскурівської округи на Поділлі;

в) селищ — Березівки, Северинівки, Цимбалівки, Бичеви, Яблунівки, х. Камінського, х. Рогозна й Любарки до складу перечислюваного до Бердичівської округи на Київщині Любарського району Житомирської округи на Волині й

г) селищ — Мазепинці, Мар'янівки, Сулківки, Скаржинці, Торчини, Митинці, Сальниці й Ігнатівки до складу перечислюваного до Бердичівської округи на Київщині Уланівського району Винницької округи на Поділлі.

25. Перечислити селища Семаки й Сербинівку приєднуваного до Бердичівської округи на Київщині Уланівського району до складу Пиківського району Винницької округи на Поділлі.

26. Перечислити селище Білий Рукав, приєднуваного до Бердичівської округи на Київщині Уланівського району до складу Хмельницького району Винницької округи на Поділлі.

27. Малокутищанський район Винницької округи на Поділлі розформувати, приєднавши території:

а) селищ — Антополя й Попівки до складу Пиківського району Винницької округи на Поділлі;

б) селищ — Глинськ, Софієвки і Радівки до складу Калинівського району Винницької округи на Поділлі;

в) селищ — Крапивки, Клитенки, Погоріле, Ступник, В.-Острожка, М.-Острожка, слободи Пустовецької, Вишенки, Крижанівки, Кустівці й Рогинці до складу приєднуваного до Бердичівської округи на Київщині Уланівського району Винницької округи на Поділлі й

г) селищ — М.-Кутище, В.-Кутище, Лемешівки, Люлинці, Немиранці, Райки, Непадівки й Мончинці до складу Махновського району Бердичівської округи на Київщині.

28. Перечислити хутір В.-Степ Калинівського району Винницької округи на Поділлі до складу Казатинського району Бердичівської округи на Київщині.

29. Перечислити село Лопатин Прилуцького району Винницької округи на Поділлі до складу Казатинського району Бердичівської округи на Київщині.

30. Ободнянський район Винницької округи на Поділлі розформувати, приєднавши території:

а) селищ — Щасливої, Войтівки й Пісочину до складу приєднуваного до Винницької округи на Поділлі Липовецького району Бердичівської округи на Київщині;

б) селищ — Ободної, Арсен'ївки, Воловодівки, Маслівки, Дубовчик і Байраківки до складу Вороновіцького району Винницької округи на Поділлі й

в) селищ — Потоки, Фердинандівки, Чоковатівки, Сподажі, Яри, Боблів, Головеньки, Язвинки, Вергієвки, Хвостівці й Ковалівки до складу Немирівського району Винницької округи на Поділлі.

31. Городницький район Житомирської округи на Волині перечислити до складу Коростенської округи на Волині.

32. Кутузівський, Фасівський і Потеївський райони Коростенської округи на Волині — перечислити до складу Житомирської округи на Волині.

Харків, дня 17 червня 1925 р.

Т. в. об. Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Угаров.

Голова Ради Народніх Комісарів УСРР В. Чубар.

Т. в. об. Секретаря Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Совцов.

Оголошено у «Вістях ВУЦВК».

1-го липня 1925 р. ч. 147


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).