Сторінка:Генеральне слідство про маєтності Лубенського полку 1729 – 1730 рр. (1931).pdf/25

Матеріал з Вікіджерел
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця сторінка вичитана


напо чатку (: знатно пропискою:) написано оное жъ село Луговини на уряд писарскій здавна надежное (: ибо въ самомъ дѣлѣ по вишшеписан-ному на уряд той не надлежало, понеже разніе особи по жалованних. грамотах и унѣверсалах владѣли:), а во окончаній въ томъ же унѣверсалѣ написано, что означенное село надается ему писару Савіцкому во владѣніе за его услуги (:а не на урядъ:) и без того прилогу (:до ласки войсковой:).

310, 311.— Село Бондарѣ 36 дворовъ, владѣетъ Чернуской сотныкъ Семенъ Максимовъ по унѣверсалу гетмана Скоропадского, данному 1721 году въ свободное владѣніе.

39.

Село Бондарѣ (38) ни на якій урядъ не надлежало, а за полковни-чества лубенского Савича его унѣверсаломъ дано было сотниковѣ быв-шому чорнускому Лаврентію Христичу; потомъ въ 1716 году отдано унѣверсаломъ бывшого полковника Марковича тогдашнему значковому товаришу, а нынѣшнему сотниковѣ чорнускому Семену Максимовичу; а въ 1721 мъ году тое ж село Бондарѣ указомъ гетмана Скоропадского от него Максимовича, и нижеозначенное село Нрхристовку от старого Христича перво было одабрано и отдано столнику Федору Протасьеву[1]), потомъ зараз [11] паки привернено унѣверсаломъ особливимъ до тогожъ Христича, а в небытности Максимовича до его жени виданнимъ; въ которомъ унѣверсалѣ написано тими селами имъ користуючи владѣть и от селянъ тамошнихъ обыкъновенную отбират повинност попрежнему.

По 8-му.

314, 315. — Село Нехристовка (67) дворовъ, владѣетъ Лубенского полку, Чернуской сотни подясаулъ Яковъ Христич по жалованнбй грамоти, данной 203 году въ вечное владѣніе.

40.

Село Нехристовка (62) войсковое, нѣ на якій урядъ и на ратушъ не надлежало, а было прежде о семи толко дворах; за гетманства же Мазепи его унѣверсаломъ надано и високомонаршою грамотою утвержено Якову Христичу, асауловѣ тогдашнему полковому Лубенского полку, и наслѣдникамъ его, и ему ж въ 1714 мъ году гетмана Скоропадского унѣверсаломъ утвержено въ эуполное и спокойное владѣніе; почему нынѣ жена и синовая его, старого Христича, Лаврентіева Христичка з дѣтми своими, а его вънуками, владѣютъ.

По 8-му.

318, 319, — Село Поэняки 110 дворовъ, владѣетъ Гадяцкого полку бунчуковой товарищъ Стефанъ Мылорадовичъ по жалованной грамоте, данной 1718 году въ вечное владеніе; мелниуя вешънякъ на речке Артаполоте о двухъ каменях мучних.

41.

Село Поэники (110) войсковое, прежде ни на якій урядъ и до ратуши не надлежавшое надано было от гетмана Маэепи его унѣверсаломъ судій полковому лувенскому Мартосу, по смерти же его от жени и дѣтей отобрано, и отдано его жъ Маэепинимъ унѣверсаломъ мая 25 д.

  1. *) Протасьеву — написано по затертому.