Сторінка:Збірник Законів та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1929 рік. Відділ 1. Ч. 1-13.pdf/283

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

10. Авторське право, за винятками, встановленими в арт. арт. 11, 12 і 13 належить авторові довіку, а спадкоємцям його — в межах реченців, передбачених арт. 15.

11. Реченець користування авторським правом на твори хореографічні, пантоміми, кінематографічні, сценарії й кіно-фільми встановлюється в 10 років.

12. Реченець користування авторським правом на фотографічні твори й на твори, одержані способом, аналогічним з фотографією, встановлюється для окремих знімків у п'ять років, а для збірників знімків — у десять років.

Щоб зберегти фотографу авторське право на фотографічні виображення, на кожному примірникові повинна бути зазначена: фірма або ім'я, прізвище та домівка фотографа, а так само рік, коли випущено в світ фотографічний твір.

13. За видавцями журналів та інших періодичних видань, а так само енциклопедичних словників визнається авторське право на ці видання в цілому протягом 10 років з часу, коли вони вийшли в світ.

Незалежно від прав видавців, співробітники зазначених видань, зберігають авторське право на свої окремі твори на загальних підставах, якщо інше не встановлено в договорі.

14. Щодо вирахування реченця авторського права, то всякий твір вважається за випущений у світ 1 січня того року, протягом якого його вперше правомірно видано відповідним технічним способом.

Щодо вирахування реченців, то до видання прирівнюється: прилюдна вистава драматичного й музично-драматичного твору, прилюдне виконання музичного твору, прилюдне виставлення творів образотворчих мистецтв, фотографій та творів, одержаних способами, аналогічними фотографії і будування творів архітектури.

Увага. Автор і його спадкоємці мають право зареєструвати час виходу в світ твору, або час першого прилюдного його виконання чи прилюдного виставлення творів образотворчого мистецтва тощо, подавши відповідну заяву й запи-