Сторінка:Збірник Законів та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1929 рік. Відділ 1. Ч. 1-13.pdf/286

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

Реченці ці вираховуються від дня підписання договору або від дня, коли видавництво одержало твір, якщо його передано після підписання договору.

Реченці випуску видань можна збільшувати за видавничими договорами, проте, вони не можуть перевищувати півторачного розміру зазначених в цьому артикулі реченців.

20. Коли договором передбачено випустити кілька видань, то видавництво повинне випустити наступне видання по тому, як буде розпродане передуще видання. Реченці на випуск наступних видань встановлюється згідно з правилами арт. 19 і їх вираховується від моменту розпродажу передущого видання. Коли видавництво не додержить правил цього артикулу, то на заяву автора, чинність видавничого договору можна закрити.

Увага. За одне видання вважається випуск числа примірників, зобумовленого в договорі і випущеного в межах реченців, зазначених в арт. 19.

21. Право на прилюдне виконання драматичних, музичних, музично-драматичних, кінематографічних та хореографічних творів і пантомім автор може переуступати державним органам на певний реченець або безреченцево.

Інші, крім державних органів, організації та особи можуть набувати право на прилюдне виконання зазначених творів на реченець найбільш 2 роки з тим, що крайнє число прилюдних виконань не може перебільшувати п'ятидесятьох.

22. Коли нема угоди про реченець прилюдного виконання зазначених в арт. 21 творів, установи, організації і особи, що набули право прилюдного виконання, зобов'язані прилюдно виконати:

1) драматичні й музичні твори, а так само пантоміми — найпізніш протягом 1-го року;

2) музично-драматичні, кінематографічні й хореографічні твори — найпізніш протягом півтора року від дня підписання договору або від дня одержання від автора твору, коли його передано після підписання договору.