Сторінка:Збірник Законів та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1929 рік. Відділ 1. Ч. 1-13.pdf/287

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

23. Коли видання твору або прилюдне виконання драматичного, музичного, музично-драматичного, кінематографічного і хореографічного твору, а так само пантоміми не буде здійснено в реченець, зазначений у законі або договорі (арт. арт. 21 і 22), то видавництва, установи, організації й особи, що уклали відповідні договори, повинні виплатити авторові повністю обумовлений гонорар, а чинність договору, на заяву автора, закривається.

24. Допускається укладати договір, що за ним автор обов'язується подати видавництву в певний реченець і в обумовленому вигляді твір, що на час укладання договору ще не має об'єктивної форми; укладаючи такого договора, автор тим самим передає видавництву виключне право на видання цього твору. До таких договорів прикладається правила арт. арт. 17—23 цієї постанови.

25. Набуті від авторів права на видання або на прилюдне виконання творів, видавництва, установи, організації й особи можуть передавати іншим видавництвам, установам, організаціям та особам тільки з писаного дозволу автора або його правонаступників.

26. Автор має право до повної збірки своїх творів включити твори, що право на їх видання або прилюдне виконання він передав будь-яким видавництвам, організаціям чи особам.

27. Видавець і видовищне підприємство не мають права з свого розсуду робити за життя автора без його згоди будь-які доповнення, скорочення й взагалі зміни ні в самому творі, ні в його заголовкові, ні в зазначенні на ньому імени автора. Видавець так само не має права за життя автора без його згоди додавати до творів ілюстрації.

28. Видавництва, організації й особи, що набули авторське право, мають, оскільки це подібно для оборони їхніх прав за договором, щодо автора і третіх осіб авторське право на твір, з тими винятками, що їх установлено в законі або договорі.

29. Народній Комісаріят Освіти УСРР, порозумівшися з Народнім Комісаріятом Пра-