Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/142

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


ж) позивати та відповідати на суді.

5. Друкарня має печатку зі зазначенням своєї назви.

6. Керувати справами друкарні має Правління, що складається з трьох членів. Одного з членів призначає Керування Справами ВУЦВК, другого — Секретаріят ЦККП(б)У та третього — голову — призначається за згодою обох зазначених установ. Кожна з цих установ має право відкликати призначенного нею члена Правління та заступити його иншим.

7. Членам Правління можна ухвалити винагороду, яку виплачується з коштів друкарні. Розмір винагороди встановляється за згодою адміністрації ВУЦВК і Секретаріяту ЦККП(б)У.

8. Правління заряджує всіма справами, капіталами та майном друкарні, укладає від її імени всі договори, акти, угоди, видає та дисконтує векселі, видає довірености, доглядає та контролює діяльність урядових особ друкарні, запрошує та звільнює робітників друкарні, надсилає баланси й звіти про діяльність друкарні ВУЦВК і Секретаріяту ЦККП(б)У, що їм воно підзвітне в своій діяльности, в терміни й за формами після вказівок останніх.

9. Векселі, довірености, договори та инш. акти, а також вимоги на зворотне отримання сум типографії з кредитових установ, повинні підписувати голова та один з членів Правління. Біжучу кореспонденцію та чеки на біжучі рахунки підписує голова або один з членів Правління, спеціяльно на це уповноважений. Щоб отримати з почти всіляки почтові пакунки, грошові суми та документи — досить підпису одного члена Правління з відтиском печатки друкарні.

10. Правління має право клопотати в державних установах і в урядових особ без особливої на те довірености, а також дозволяється Правлінню уповноважувати на те урядових особ друкарні чи сторонніх особ.