Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/154

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


63. Про амністію в день роковин Міжнароднього Дня Робітниць 8-го березня 1924 р.

Відповідно до постанови ЦВК ССРР від 22-го лютого 1924 року, Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет постановив:

1. Утворити в Губцентрах Комісію в складі: Губпрокурора (Голова Комісії), Гол. Губсуду, Зав. Губжінвідділу, Нач. Губвідділу ДПК і нач. Губмісцпозволі, і покласти на їх: умовне звільнення з під варти всіх засуджених жінок робітниць, селянок і робітничих жінок, що до 8-го березня відбули найменше половину кари, як що нема побоювань, що вони можуть скоїти нові злочини.

2. Надати тим самим комісіям право умовно звільняти вищезазначені категорії жінок і до відбуття ними термінів покарання, згаданих в п. 1 цієї постанови, коли комісія одноголосно висловиться, що немає підстав до побоювань, що воні скоять нови злочини.

3. Всім судовим установам і адміністраційним органам, коли ухвалюється постанову про те чи инше покарання жінок вищезазначених категорій, що скоїли злочини чи провини до 8-го березня 1924 року, надати право зменшувати термін покарання на половину.

4. В округах роботу що-до переведення амністії покласти на Комісії, які утворюється в складі: Окрпрокурора (Голова Коміссії), Уповноваженого Губсуду, Зав. Окржінвідділу, Уповноваженого Губвідділу ДПК і Нач. Буд. примусової праці.

5. Роботи Комісії в справі переведення цієї амністії закінчити 1-го квітня 1924 року.

6. Надати Народньому Комісаріятові Юстиції право видати інструкцію що-до застосовання цієї постанови.