Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/289

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


5. Комітети взаємодопомоги звільняються від орендової плати й инших будь-яких платіжів за дану їм землю.

Примітка. Землевряджувальні роботи що-до передачі вищезазначених дільниць землі, провадиться за рахунок комітетів взаємодопомоги й їхніми засобами.

6. Правила й порядок користування земельними дільницями, відводжуваними на підставі цієї постанови комітетам взаємодопомоги, визначаються інструкцією, видаваною Наркомсоцзабезом, у згоді з Наркомземом, і затверждуваною УЕН.

Харків, дня 22 жовтня 1924 р.

Т. в. о. Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

За Голову Ради Народніх Комісарів

М. Владимирський.

За Секретаря ВУЦВК

М. Лобанов.

Оголошено в «Вістях ВУЦВК і ХГВК» 4 листопаду 1924 р., Ч. 252.



269. Про адміністраційне виселення нетрудового елементу з будинків, розташованих у районах рудників, фабрик і заводів Донецького Басейну.

Для полегчення і усунення житлової скрути робітничої людности Донецького Басейну й надання працюючим можливости мати житлові помешкання в районах провадження робот на рудниках фабриках і заводах і звязаних з ними підприємствах, і доповняючи постанову РНК від 5 вересня 1922 року «Про адміністраційне виселення громадян із замешкуваних ними помешкань» (Зб. Уз. 1922 р., Ч. 39, арт. 581) і від 16 січня 1923 р. «Інструкція до пристосування декрету РНК від 5 вересня 1922 р. про порядок адміністраційне висилення» (Зб. Уз. за 1923 р., ч. 2, арт. 31), Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів постановили: