Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/290

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


1. Надати право Донецькому Губерніяльному Виконавчому Комітетові адміністраційним порядком виселяти з будинків, розташованих у Донецькому Басейні в районі рудників, фабрик і заводів, нетрудову людність, не звязану з продукційною діяльністю зазначених підприємств.

Примітка. До нетрудової людности належать: особи, що не мають виборчих прав на підставі чинного законодавства, і особи, яких вони утримують.

2. Виселеній нетрудовій людности дати, в міру змоги, житлові помешкання в инших ближчих до іхніх колишніх кватир районах Донецького Басейну й у першу чергу — в помешканнях, звільнених робітникам у звязку з переселенням їх у зручніші кватири.

3. Речинці й порядок виселення нетрудової людности з помешкань, розташованих у промислових районах Донецького Басейну, визначити Донецькому Губвиконкомові в спеціяльній інструкції, а саме виселення покласти на комісію під головуванням Члена Президії Донецького Губерніяльного Виконавчого Комітету й представників від: Губерніяльної Прокуратури, Губерняльного Відділу Комунального Господарства, Робітниче-Селянської Інспекції й Губерніяльної Ради Професійних Спілок.

Харків, дня 22 жовтня 1924 р.

Т. в. о. Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Голова Ради Народніх Комісарів

За Секретаря ВУЦВК

М. Лобанов.

Оголошено в «Вістях ВУЦВК і ХГВК» 4 листопаду 1924 р., ч. 252.