Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/231

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

фігурації, але не вносячи грунтових змін в округові та районові поділи, маючи на меті, щоб зазначену роботу було переведено в життя оскільки можливо до виборів на окружні з'їзди рад.

5. Визнати за неприпустиме розформування районів та скасування сільрад виключно з причин бюджетового характеру, а також ламання принципів, що покладені в основу районування.

6. Вжити як найрішучіших заходів, що-до припинення свавільного перейменування, що роблять місця як заселених пунктів, так і адміністраційно-територіяльних одиниць в цілому, беручи на увагу, що подібного роду вчинки шкодять роботі центральних та місцевих органів влади, доручити Президії ВУЦВК видати постанову про скасування всіх найменувань на території УСРР, що існують незаконно, підтвердивши, що вони надалі мусять переводитись в життя лише після затвердження в установленому законом порядкові.

7. Підтверджуючи правильність роботи, що провадиться в справі встановлення списку міст та осель міського типу по УСРР, доручити Президії ВУЦВК точно встановити обсяг прав, обов'язків та форм управління в них, а також проробити питання про фабрично-заводські, рудницькі, дачні та курортні селища.

8. Вважаючи пророблену Урядом роботу та принціпи, які положені за основу останньої у відношенню врегулювання державних меж УСРР, РСФРР та БСРР правильними, доручити Президії ВУЦВК звернутися до ЦВК СРСР про найскорше вирішення цих справ з тим, щоб вони були поставлені на затвердження 9-го З'їзду Рад України.

9. З метою здійснення постанови 3-ої Сесії ВУЦВК 6 скликання «Про адміністративно-територіяльний поділ УСРР та поліпшення радапарату» і визнаючи потрібним і своєчасним перехід на 3-х ступневу систему управління