Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/254

Матеріал з Вікіджерел
Цю сторінку схвалено

лення громадян із замешкуваних ними помешкань» і примітку до нього в такій редакції:

«в) Сторонніх осіб, що живуть у будинках, які знаходяться на території фабрично-заводських підприємств і закріплені за останніми так для виробничих потреб, як і для заселення робітниками і службовцями зазначених підприємств, а також сторонніх осіб, що живуть у будинках, розташованих на території склепів Військового Урядництва й поправно-трудових установ.

Примітка. Виселення адміністраційним порядком із помешкань, зазначених у п. п. «б» і «в» цього артикулу, не поширюється на наукових працівників, зареєстрованих у Комітеті Допомоги Вченим, на комсклад Червоної армії, родин червоноармійців, що перебувують на їхньому утриманні й на осіб, що живуть на підставі договірної угоди з установами, підприємствами й склепами, за якими закріплено означений будинок».

2. Пакт «е» арт. 1-го «Інструкції для застосовання декрету РНК від 5-го вересня 1922 року «Про порядок адміністраційного виселення» викласти в такій редакції:

«е) із будинків, розташованих на території, що її займають державні підприємства, школи, банки, лікарні, склепи Військового Урядництва й поправно-трудові установи, підлягають адміністраційному виселенню робітники й службовці, що живуть у цих будинках, у випадках:

1) коли замешкуване робітниками і службовцями помешкання необхідне для потреб самого підприємства, школи, банку, лікарні, склепу Військового Урядництва або поправно-трудової установи;

2) коли робітники й службовці кидають службу в даному підприємстві, школі, банкові, лікарні, склепові Військового Урядництва або поправно-трудової установи з власного бажання;