Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/150

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана
Постанови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету й Ради Народніх Комісарів УСРР.
Про порядок спрощеної реєстрації державних промислових об'єднань і окремих підприємств, реорганізованих на засадах, установлених постановою ВУЦВК з 2-го липня 1923 р.

З огляду на вияснену потребу спростити порядок реєстрації державних промислових об’єднань і окремих підприємств, реорганізованих на засадах, установлених постановою Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету з 2-го липня 1923 року «Про державні промислові підприємства, що діють на засадах комерційного розрахунку (трести)», (Зб. Уз. за 1923 р., ч. 25, арт. 377), — Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР постановили:

1. Дозволити відповідним органам реєструвати спрощеним порядком державні промислові об'єднання й окремі підприємства, що їх реорганізується на засадах, установлених постановою Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету з 2-го липня 1923 р. «Про державні промислові підприємства, що діють на засадах комерційного розрахунку (трести)», (Зб. Уз. 1923 р., ч. 25, арт. 377), які діяли перед оголошенням зазначеної постанови на підставі положень про них, установленим порядком затверджених.

2. Зазначені в арт. I трести належить реєструвати, як вони пред'являть нижчеподані документи:

а) затверджений установленим порядком первописний статут тресту й три належно засвідчені копії до нього;

б) постанову народнього комісаріяту, що відає трестом, про настановлення керівничого або правління тресту й ревізійної комісії;