Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/54

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

1924 р. (Зб. Уз. 1924 р., ч. 30, арт. 226), викликана перевантаженністю вищих шкіл, у значній мірі її ослабила й для дальшого поліпшення постановки шкільної справи й стану вищої школи, Рада Народніх Комісарів УСРР постановила:

1. Соціяльно-академічну перевірку учнів у інститутах і робітничих факультетах вважати за закінчену.

2. Запропонувати Народньому Комісаріятові Освіти надалі провадити соціяльно-академічну перевірку учнів, приймаючи їх до вищих шкіл, і в процесі проходження курсу — перевірку успішности.

3. Запропонувати організаціям, що мають право відряджати до вищих шкіл, добирати найпідготовленіших і найцінніших кандидатів.

4. Запропонувати Народньому Комісаріятові Освіти, приймаючи до вищих шкіл, звернути увагу на придатність кандидатів з погляду виробничого завдання даної вищої школи.

5. Доручити Всеукраїнській Раді Професійних Спілок і Народньому Комісаріятові Освіти по Головпрофосвіті перевірити студентські організації для скорочення їхньої кількости й спрощення їхньої структури.

6. Визнати за потрібне збільшити видачу коштів на учбову частину вищої школи для переведення в життя метод праці, що забезпечують найраціональніше пророблення учбового матеріялу (групова, лабораторна праця, семінари).

7. У звязку з установленням нових метод праці, запропонувати Народньому Комісаріятові Освіти розробити правила обліку й перевірки знання й порядку праці студентів.

8. Для рівномірного й нормального навантаження учнів вищих шкіл, запропонувати Народньому Комісаріятові Освіти встановити правила,