Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 23-47.pdf/55

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

що регулюють робочий день у вищій школі, й строки праці та перерв протягом шкільного року, обраховуючи при цьому так теоретичну, як і практичну працю і громадсько-політичні обов'язки студентів.

9. Запропонувати Народньому Комісаріятові Освіти вжити заходи до найповнішого переведення практиканства й стажерства студентів і до встановлення тіснішого звязку роботи стажерів з виробництвом.

10. Зобов'язати народні комісаріяти, центральні й місцеві установи, центральні й місцеві трести й инші господарські органи, зокрема, комунальні органи й підриємства, усіляко сприяти здійсненню практиканства й стажерства студентів,

Харків, дня 16 квітня 1925 р.

Голова Ради Народніх Комісарів УСРР

Керуючий Справами Ради Народніх Комісарів УСРР

Оголошено в „Вістях ВУЦВК“ 3 червня 1925 р., ч. 127.



Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету й Ради Народніх Комісарів УСРР.
202. Про заходи термінового переведення повної українізації радянського апарату.

Відзначаючи де-які досягнення в переведенні в життя постанови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету й Ради Народніх Комісарів УСРР з 1-го серпня 1923 р. „Про заходи забезпечення рівноправности мов і про допомогу розвиткові української мови“ (Зб. Уз. 1923 р., ч. 29, арт. 435) у частині українізації радянського апарату — Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР визнають ці досягнення за недостатні.

Робота в справі українізації радянського апарату протікала, по-перше: