Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/26

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


Інспекція повинна звернути увагу на здійснення заходів, що полегшують українізацію держапарату та проведення культурної роботи згідно з принципами національної політики Радянської влади. Маючи на увазі, що справа українізації наражається на бюрократичний опір частини державного апарату, органи РСІ обов'язані вчасно подавати до уваги Радянської влади справи, що до вжиття потрібних заходів до боротьби з бюрократичним опором у справі українізації.

3. Оживлення роботи низового радянського апарату, притягнення селянських мас дасть найкращі наслідки при умові висунення з поміж селян тих, що показали свою відданість Радянській владі та придатних до господарчо-державної роботи селян. Тому РСІ повинна чим дуж допомагати такому висуненню працівників з-поміж селян та робітників у держапарат на місцях, а також і в центрі.

4. Маючи на увазі, що поліпшення селянського господарства та підвищення культурности села залежить від правильного розподілу засобів на потреби села й міста та від загальної будови й зміцнення місцевого бюджету, РСІ повинна в своїй роботі звернути особливу увагу на складання місцевого бюджету та перевірку його розподілу. Разом з цим РСІ повинна перевіряти фінансові операції та провадити боротьбу за усунення хиб у контролі над використанням засобів.

5. Робота з ділянці збільшення продуктивности праці та регулювання заробітної платні, а також — зменшення собівартости продукції, розвитку масової продукції для селянства, поліпшення виробництва, — вся ця робота, перепроваджувана шляхом звязку з виробничими комісіями та нарадами через обслідування підприємств, а також ініціятивою в справі порушення перед госпорганами питань про раціоналізацію виробництва — повинна й надалі стояти в осередкові уваги РСІ, зокрема треба збільшити вагу виробничих комісій у справі раціоналізації