Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/27

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


виробництва, що перепроваджується органами РСІ на підприємствах.

6. У ділянці торгівлі та кооперації РСІ повинна й надалі звертати особливу увагу на зменшення накладних видатків та на поліпшення торговельного апарату, а також на допомогу кооперативним органам у боротьбі з незаконними авансами, кредитуванням та витрачанням кооперативних коштів.

7. Умови мирного будівництва дають запоруку успішности здійснення намічених завдань РСІ, надто тим, що зараз уже підготовлюються нові кадри культурних робітників з робітництва й селянства, що кінчають виші школи. Втягнення їх у держапарат поліпшуватиме якисть складу його робітників.

Разом з цим система практиканства та стажерства, заведена в практичній роботі РСІ, спонукує робити повсякчас добір та виховувати робітників; тому треба й надалі поширювати притягнення робітників та селян, особливо з поміж шкільної молоді, до роботи РСІ.

8. З'їзд зобов'язує всі відомства та Наркомати яко мога сприяти роботі РСІ, вважаючи, що поліпшення держапарату повинно бути ділом усього держапарату та його керовників.

З'їзд закликає великий робітничий загал до активної підмоги в тяжкій та складній роботі РСІ, яку намічено великим будівничим Робітничо-Селянської держави — Леніним.

Харків, 10 травня 1925 р.

Голова IX-го Всеукраїнського З'їзду Рад Петровський.

Секретар IX-го Всеукраїнського З'їзду Рад Буценко.

Оголошено в «Вістях ВУЦВК» з 14 липня 1925 року, ч. 158.