Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/30

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

пліну що до переведення директив центральних органів, за одночасового розвантаження центральних установ від дрібних питань та розвязування їх на місцях в округових та районових виконкомах.

У звязку з ліквідацією де-яких округ і з скороченням загальної кількости округових одиниць, З'їзд вважає за потрібне закінчити оформлення кордонів до 1-го червня 1925 року. Зі скасуванням губерніяльних центрів межі округ та районів значним змінам не повинні підлягати. Зміни в територіяльному поділі допустимі лише частково, яких не можна оминути під час скасування губерніяльных меж та ліквідації намічених округ.

Для переведення в життя всіх заходів, що сполучені з переведенням реформи, З'їзд доручає Урядові з 1-го липня встановити безпосередній звязок по-між округовими та центральними органами, з таким розрахунком, що би до 1-го жовтня 1924 року перехід на 3-хступневу систему управління було цілковито закінчено.

Оскільки перехід на 3-хступневу систему управління потребує встановлення нормального звязку між округами та центром, З'їзд доручає Уряду в найближчий час перевести всі заходи технічного та фінансового характеру, аби забезпечети почтовий, телефоновий, телеграфний та радіозвязок центра з усіма округами.

З переведенням в життя реформи повстає питання про перегляд положень про округові та районові виконкоми, мійськради і сільради в напрямкові поширення та виразного означення їх прав. З'їзд пропонує ВУЦВК'у та Раднаркому внести всі потрібні зміни на підставі Конституції з тим, аби з 1-го липня було можливо приступити до запровадження нового положення.

З огляду на те, що зазначена реформа має важливе значіння, а сама робота що до переходу на 3-хступневу систему управління занадто