Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 48-79.pdf/452

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана
Постанова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету й Ради Народніх Комісарів УСРР.
453. Про оголошення урядових актів, що не мають законодавчого значіння.

Скасовуючи арт. 8 і увагу до нього декрету Ради Народніх Комісарів УСРР з 25 січня 1921 року. „Про порядок розгляду й оголошення законодавчих і урядових актів“ (Зб. Уз. 1921 року, ч. 1, арт. 22), Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР постановили:

1. Всі постанови й розпорядження центральних установ і урядництв УСРР, а також комісій при Всеукраїнському Центральному Виконавчому Комітетові й Раді Народніх Комісарів УСРР, що їх належить оголошувати на підставі арт. 2 цієї постанови, треба, протягом трьох день після ухвали їх, пересилати в двох примірниках українською і російською мовою до Відділу Законодавчих Проектів і Кодифікації Законів Народнього Комісаріяту Юстиції для оголошення у другому відділі Збірника Узаконень і Розпоряджень Робітничо-Селянського Уряду України.

Увага 1. Зазначені в цьому артикулові термінові постанови й розпорядження може оголошувати Народній Комісаріят Юстиції також і у „Вістях ВУЦВК'у“, але це не звільнює Народній Комісаріят Юстиції від оголошення зазначених постанов та розпоряджень і в другому відділі Збірника Узаконень і Розпоряджень Робітничо-Селянського Уряду України.
Увага 2. Постанови й розпорядження, що їх треба оголосити, згідно з цією постановою, в Збірникові Узаконень, урядництва й комісії можуть оголошувати в своїх виданнях і перед оголошенням їх у Збірникові Узаконень або „Вістях ВУЦВК“.