Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 80-105.pdf/103

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


25. Уповноважені сільської ради сликають загальні збори виборців свого селища, району то-що порядком і на підставах, зазначених в арт. арт. 34—36 цього Положення.

26. Уповноважені сільської ради подають звіти про свою діяльність сільській раді, її президії, а де такої немає—голові сільради не менш як раз на 3 місяці.

27. Уповноважених сільських рад можна звільнити з їхніх посад тільки за постановою сільської ради або на підставі постанови органів судової влади в порядкові, зазначеному законам.

Розділ V.
Комісії сільської ради

28. Щоб притягти виборців і членів сільської ради до радянського будівництва та практичної роботи, покладеної на сільські ради, а також, щоб перевести підготовчу роботу й обслідувати окремі галузі сільської роботи при сільських радах утворюється комісії по справах:

1) земельних,

2) адміністративних, упорядкування й санітарних,

3) культурно-освітніх і охорони материнства й дитинства,

4) фінансово-господарських і

5) допомоги громадьским організаціям (кооперативним, КВД, КНС і т. и ).

Увага 1. Крім перелічених у цьому артикулові комісій, сільська рада може утворювати й инші комісії, якщо утворення їх потрібне з умов роботи.
Увага 2. Сільради з кількістю членів меншою ніж 10 можуть на свою волю зменшити кількість комісій, передбачених арт. 28 цього Положення, шляхом з'єднання комі-