Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 80-105.pdf/104

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

сій, які по своїй роботі знаходяться в більш чи менш близьких стосунках.

29. Голів та членів комісій затверджує сільська рада, яка й визначає число членів їх.

Увага 1. Комісія має право притягати до участи в своїй роботі з правом дорадчого голосу: лікарів, аграномів, ветеринарів і инших, спеціялістів та культурних робітників на селі й представників від делегатських жіночих зборів, а також инших громадян даного села, що мають виборчі права.
Увага 2. Особи, що їх притягається до постійної роботи в комісіях сільської ради й які не є її членами, можуть брати участь в засіданнях сільської ради з правом дорадчого голосу.
Увага 3. До участи в роботах комісій у справах адміністративних, упорядкування й санітарії притягається сільських виконавців.

30. Комісії подають звіти про свою роботу сільраді, а біжучу свою роботу вони виконують під наглядом і керовництвом президії сільської ради або її голови.

31. Завдання комісій є: практично ознайомлювати членів сільської ради з роботою в даній галузі, приготовляти заходи до переведення розпоряджень вищих органів у цій галузі, детально розробляти заходи до переведення в життя завдань, що походять так від сільської ради як і від вищих органів, а також проявляти ініціятиву у відповідній галузі діяльности.

32. Засідання комісій відбуваються в дні, встановлені комісіями.

33. Заходи, вироблені комісіями, а також ті чи инші проекти комісій не можна переводити в життя до затвердження їх сільською радою.