Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 80-105.pdf/105

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


Увага 1. Вироблені комісіями заходи, що належать до компетенції голови сільради, може затверджувати та здійснювати голова сільради.
Увага 2. Постанови комісій у справах, шо виходять за межі повноважень сільської ради, остання передає, як що їх буде ухвалено, на затвердження відповідних органів влади.
Розділ VI.
Збори виборців.

34. Щоб притягти до радянського будівництва широкі маси трудящих, президія сільської ради або її голова скликає періодичні збори виборців, де можуть бути присутні всі особи, що мають право виборів до рад.

Увага 1. Збори виборців щоразу обирають собі голову.
Увага 2. Загальні збори виборців скликається обов'язково, коли цього вимагає не менше як 1/5 числа виборців. В цьому випадкові на повістку денну загальних зборів ставиться питання, що їх висувають виборці.

35. На загальних зборах виборців голова ради, його заступник чи уповноважені інформують виборців про діяльність сільської ради, а також про заходи уряду, що торкаються місцевого життя.

На загальних зборах виборців можна ставити й инші питання, так з ініціятиви голови сільської ради, його заступника, комісій сільської ради або уповноважених, як і з ініціятиви самих загальних зборів виборців.

36. Ухвалені загальними зборами виборців постанови, що належать до компетенції сільської ради, набувають сили після затвердження їх сільською радою.