Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 80-105.pdf/106

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


Вимога більшости виборців про відкликання окремих членів сільської ради для сільської ради є обов'язкова.

Якщо буде вимога загальних зборів про перевибори сільської ради, таку вимогу треба довести до відому районового виконавчого комітету.

Розділ VII.
Права та обов'язки членів сільської ради.

37. Кожний член сільської ради мусить відвідувати засідання сільської ради й виконувати обов'язки, що їх покладає на нього сільська рада.

38. Члени сільської ради мають право подавати до сільської ради або її президії свої проекти у справах, що належать до компетенції сільської ради.

39. Члени сільської ради можуть виступати від імени сільської ради в тому разі, коли вони уповноважені на це сільською радою або її президією.

40. Членів сільської ради, як що вони без важливої причини тричі не з'являються на засідання сільської ради, можна, за постановою сільської ради, покарати, згідно з чинними узаконеннями.

41. Виключати зі складу сільської ради окремих її членів можна лише за постановою сільської ради, з затвердження районового виконавчого комітету:

а) коли відкликання делегата вимагає більшість виборців даної сільради;

б) коли він втратив виборчі права;

в) за постановою ⅔ загального числа членів сільської ради.

42. Членів сільської ради, що виконують, з доручення сільської ради, постійні чи тимчасові обов'язки, за бездіяльність, зловживання, надужиття влади й инші злочини притягається до відповідальности в порядкові, встановленому законом.