Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 80-105.pdf/268

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

редбачені в артикулах цього Кодексу на протязі двох місяців.

Харків, 23 жовтня 1925 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Секретар Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету


Постанови 2-ї сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету IX скликання.
524. Поправно-Трудовий Кодекс.
Розділ I.
Засади.

Арт. 1. Завданням Поправно-Трудового Кодексу є встановити і здійснити систему поправно-трудових заходів з метою пристосувати злочинні елементи до умов трудового вільного співжиття. Зокрема завданням Кодексу є: збудувати систему поправно-трудових установ, зорганізувати в них відповідний режим, доцільно зорганізувати й пристосувати примусові роботи без тримання під вартою.

Арт. 2. Поправно-трудовий вплив, поєднаний з позбавленням волі, належить проводити шляхом організації й розвитку перехідних трудових будинків, мережі трудових сільсько-господарчих, ремісничих і фабрично-заводських колоній, що їх улаштовується переважно по-за містами, і шляхом реорганізації в такім самім напрямку наявних поправно-трудових установ замісць в'язниць, що позалишалися з колишніх часів.

Арт. 3. Режим в поправно-трудових установах повинний полягати в зміцненні у осіб, що скоїли злочини, таких рис характеру й звичок, які можуть їх стримати від дальших злочинів, і до якого обов'язково треба пристосувати працю. Режим в поправно-трудових установах не мусить завдавати фізичних болів і принижувати