Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 80-105.pdf/99

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


a) у складі 3-х осіб—голови сільської ради, його заступника й секретаря сільської ради, в тих випадках, коли секретаря сільської ради обирається з числа її членів, і

б) у складі двох осіб—голови сільської ради та його заступника, в тих випадках, коли секретаря сільської ради обирається не з числа її членів.

В селищах з числом мешканців меншим як 3000 людей, сільські ради президій не утворюють, а обирають голову й секретаря сільської ради, але ж секретаря можна обирати й не з членів сільської ради.

14. Президію сільської ради обирається на один рік.

15. Президія сільської ради переводить у життя постанови сільської ради та вищих органів влади й розвязує всі найважливіші справі, що виникають у діяльності голови, заступника голови та секретаря сільської ради відповідно до арт. 19 цього Положення.

Справи, що належать до відання сільської ради, розвязує президія сільської ради тільки в разі особливої терміновости.

16. Президія сільської ради подає звіт про свою діяльність на чергових засіданнях сільської ради, а також робить доповіді про свою діяльність перед зборами виборців.

17. Президія сільської ради збирається на засідання в міру потреби, але не менше як один раз на тиждень.

18. Голову, його заступника й секретаря сільської ради, а також технічний апарат сільської ради утримується за місцевим бюджетом.

Увага. Штати технічного апарату сільської ради визначається встановленим законом порядком.

19. В разі суперечности поміж розпорядженнями сільської ради або її президії та вищих органів влади, голова сільської ради або його заступник по-