Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 1-26.pdf/15

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


м) розподіляти роботи й обов'язки між співробітників підприємства;

н) провадити вселякі дозволені законом кредитові й валютові операції, звязані зі здійсненням завдань, покладених на підприємство;

о) подавати до Політичного Управління Української Військової Округи справи про зміну статуту підприємства й статутового капіталу;

п) роботи вселякі видатки, звязані з діяльністю підприємства;

р) відкривати крамниці, кіоски то що;

с) видавати інструкції завідателям окремих закладів;

т) позивати й відповідати на суді особисто або через довірених, уповноважених загальною або спеціяльною довіреністю.

Увага. Векселі, чеки, грошові зобов'язання підписує завідатель підприємства і старший бухгалтер.

15. Завідатель підприємства відповідає за свої вчинки не тільки перед судом у цивільному й кримінальному порядкові, але й у дисциплінарному порядкові перед Політичним Управлінням Української Військової Округи так за цілість дорученого йому майна, як і за господарче провадження справи.

16. Завідателеві об'єднання надається право зноситися безпосередньо зі всіма місцевими й центральними державними установами, урядовими особами й організаціями, за винятком Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, Ради Народніх Комісарів і Української Економічної Наради, що з ними зносини ведуться через Політичне Управління Української Військової Округи.

17. Для ревізії підприємства „Червона Зброя“ Політичне Управління Української Військової Округи призначає ревізійну комісію з трьох осіб.

Ревізійна комісія не функціонує як постійний орган, і її призначає Полі-