Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1926 рік. Відділ 1. Ч. 27-66.djvu/690

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

нень і Розпоряджень Робітничо-Селянського Уряду України“ і у „Вістях ВУЦВК", набирають чинности: в м. Харкові й в Харківській окрузі від дня, коли Харківський округовий виконавчий комітет одержить відповідний нумер одного з вищезазначених видань, а в Автономній Молдавській Соціялістичній Радянській Республіці, округових містах і в їхніх округах — від дня, коли одержить нумер Центральний Виконавчий Комітет АМСРР або округовий виконавчий комітет.

2. Розпорядження (постанови, обіжники, інструкції то-що) урядництв УСРР, оголошені у виданнях, зазначених в арт. 1, набувають чинности згідно з правилами названого артикулу, а оголошені тільки в урядницьких виданнях, а також опубліковані в урядницьких виданнях раніш, як у виданнях, згаданих в арт, 1, набирають чинности в столичних і округових містах, в Автономній Молдавській Соціялістичній Радянській Республіці й в округах — від дня, коли одержать відповідний нумер керівничі установи відповідного урядництва АМСРР, відповідні відділи, інспектури округового виконавчого комітету або инші установи, що заступають їх в даному урядництві.

3. Закони й розпорядження, а також инші зазначені в арт. 2 акти, що в них вказаний реченець надання їм чинности, набувають чинности від указаного в них реченця.

4. Закони й розпорядження, а також инші зазначені в арт. 2 акти, що в них указано надання чинности їм телеграфом або радіо-телеграфом, набувають чинности від моменту, коли одержить телеграму або радіо-телеграму Центральний Виконавчий Комітет АМСРР, округові виконавчі комітети або зазначені в арт. 2 установи за належністю.

5. Закони, розпорядження й инші акти, що не підлягають оголошенню, набувають чинности від моменту,