Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/512

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


Зазначене можна усунути через збільшення самодіяльности місцевих органів влади і втягнення широких мас працюючих до роботи рад, а також підсилення авторитету і відповідальности рад, як органів диктатури пролетаріяту. З цією метою, керуючись вирішенням X Всеукраїнского З'їзду Рад, що доручив поробити повний перегляд положень про місцеві органи влади („Положення про сільські ради“, і „Положення про районові з'їзди рад   районові виконавчі комітети“, „Положення про округові з'їзди рад і округові виконавчі комітети“) та інших узаконень, — Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет і Рада Народніх Комісарів УСРР постановили:

Поробити в чинному законодавстві УСРР нижченаведені зміни й доповнення, що встановлюють розширення прав місцевих органів влади і спрощення порядку управління.

Розділ I.
Про розширення прав сільських рад.

В постанові 2 Сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету IX скликання з 28 жовтня 1925 року „Про сільські ради“ (Зб. Уз. УСРР 1925 р., № 85, арт. 489) поробити нижченаведені зміни й доповнення:

1. До поділу „А“ арт. 12 про права й обов'язки сільської ради в царині організаційній додати п. 11 такої редакції:

„11) застосовувати заходи дисциплінарного впливу до членів сільської ради і сільських виконавців, виносячи їм зауваження і догани з правом оголошувати відповідні постанови на зборах виборців“.

2. До поділу „Б“ арт. 12 про права й обов'язки сільської ради в царині адміністративній та охорони революційного ладу додати п. п. 15—20 такої редакції: