Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/516

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


29) розглядати справи про зламання земельними громадами Закону про ліси УСРР і затверджених планів лісового господарства в переданих їм лісах, а також вживати заходів до усунення цих зламань;

30) стягати штрафи за лісові праволомства (як на підставі постанови районового виконавчого комітету, як і на підставі постанов судів), залишаючи 75% стягнених сум за штрафами, накладеними адміністративним порядком, на громадсько-корисні потреби села“.

4. П. п. 1 і 2 поділу „Г“ арт. 12 про права й обов'язки сільської ради у царині фінансовій зредагувати так:

„1) складати сільський бюджет у тих селищах сільського типу, де сільські ради мають джерела прибутків, що забезпечують можливість покрити значну частину їх видатків і подавати його до районового виконавчого комітету на включення до загального районового бюджету.

Увага. Списки сільським радам, де запроваджується окремі сільські бюджети, затверджують округові виконавчі комітети. Сільські бюджети в зазначених сільських радах запроваджується від 1927-28 бюджетового року.

2) Складати за всіх, що не підпадають під чинність п. 1, поділу „Г“, арт. 12 випадків, прибутково-видаткові кошториси за директивами районових виконавчих комітетів у межах, установлених постановою ВУЦВК і РНК УСРР з 15 липня 1925 року „Положення про прибутково-видаткові кошториси сільських рад“ (Зб. Уз. УСРР 1925 р., № 56, арт. 329) і подавати їх до районового виконавчого комітету на включення в загальний районовий бюджет“.

5. Додати до поділу „Г“ арт. 12 про права й обов'язки сільської ради у царині фінансовій пункт 7 такої редакції:

„7. розподіляти пільги з окладного державного страхування серед платників страхових внесків у межах