Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/517

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

пільгового фонду, встановлюваного вищими органами“.

6. До поділу „Ж“ арт. 12 про права й обов'язки сільської ради в царині культурної роботи і впорядкування додати п. 12 такої редакції:

„12) настановляти і знімати опіку й піклування над сиротами і недієздатними особами порядком, установленим у Кодексі Законів про родину, опіку, подружжя та акти громадянського стану, а також настановляти і знімати піклування над майном.

Розділ II.
Про розширення прав районових виконавчих комітетів.

У постанові 2 Сесії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету IX скликання з 28 жовтня 1925 року „Про районові з'їзди рад і районові виконавчі комітети“ (Зб. Уз. УСРР 1925 р. N 84, арт. 488) поробити такі зміни й доповнення:

1. До п. 11 поділу „А“ арт. 14 про права й обов'язки районового виконавчого комітету в царині адміністративно-організаційній додати увагу 2 такої редакції:

Увага 2. Заходи адміністративного впливу, передбачені в цьому пункті, застосовує районовий адміністративний відділок. Скарги на постанови районового адміністративного відділку розглядає голова районового виконавчого комітету, що скасовує або затверджує ці постанови“.

2. Пункт 12 з увагою до цього поділу „А“ арт. 14 про права й обов'язки районового виконавчого комітету в царині адміністративно-організаційній зредагувати так:

„12) застосовувати заходи дисциплінарного впливу в межах чинних узаконень до урядових осіб районового