Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/524

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


районового виконавчого комітету, додержуючи чинних правил“.

9. До поділу „Е“ арт. 14 про права й обов'язки районового виконавчого комітету в царині культурно-соціяльній додати пункти 15—21 такої редакції:

„15) затверджувати сітку районових установ (шкіл, лікарень, амбулаторій то-що);

16) затверджувати на посадах, поразумівшись з округовою інспектурою охорони здоров'я, завідателів районових лікарень і самостійно затверджувати на посадах інший медичний персонал районових лікарських установ, в тому числі й установ охорони материнства й дитинства;

17) виряжати селян на спеціяльне лікування за нарядами округової інспектури охорони здоров'я і затверджувати списки селянам, виряджуваним на курортне лікування.

Увага. Передбачені в пунктах 15, 16, 17 права здійснюють президії районових виконавчих комітетів.

18) затверджувати плани побудування окремих шкіл, як коштом людности, як і коштом місцевого бюджету, на підставі встановлених від Народнього Комісаріяту Освіти типових планів шкіл.

Увага. Передбачене в цьому пункті право здійснює голова районового виконавчого комітету, наступно подаючи до відома президії районового виконавчого комітету.

19) подавати до округової инспектури народньої освіти про звільнення і перенастановлення вчителів шкіл соціяльного виховання;

20) брати на облік людність, що йде на трудові заробітки;

21) інформувати людність про місцевості, де потрібна робоча сила, за даними, що їх подають органи Народнього Комісаріяту Праці, а також доглядати переведення вербовки робочої сили на території району“.