Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/531

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

коном випадках, за попередньою згодою адміністрації установ або підприємств з органами професійних спілок без дозволу чи повідомлення органів Народнього Комісаріяту Праці.

8. Покласти на Народній Комісаріят Праці УСРР складання списку справам, що в них дозволяється вдаватися до судових установ без попереднього звертання до розціночно-конфліктних комісій.

9. Покласти на округові страхові каси реєстрацію підприємств що до страхових внесків, увільнивши від обов'язку цієї реєстрації округові відділи (інспектури) праці.

10. Надати округовим страховим касам самостійно (без участи відділів інспектур праці) вести облік внескам страхових платежів і робити встановленим порядком їхнє стягання.

В. В царині фінансовій.

11. Попередні директивні вказівки що до складання бюджетів районових виконавчих комітетів встановлюють округові виконавчі комітети загальною сумою, не розподіляючи на окремі установи й підприємства районового виконавчого комітету.

12. Народній Комісаріят Фінансів УСРР розглядає округові збірні бюджети з погляду відповідности їх до правил складання, чинного законодавства і директив вищих органів, а також реальности прибуткових джерел в додержанні норм оподаткування.

13. Дотації й централізовані фонди місцевих бюджетів розподіляється між округами перед початком складання місцевих бюджетів.

14. Складати додаткові кошториси дозволяється тільки після першого півріччя на підставі доповіди фінансових органів районових і округових