Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/532

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

виконавчих комітетів, за належністю, про зайвини, що є від невикористаних кредитів або про додаткові прибутки, що утворилися.

15. Округові й районові виконавчі комітети одночасно з затвердженням бюджетів розглядають фінансові плани їх виконання, що їх належить скласти, взявши на увагу реченці переведення окремих заходів.

16. Кредити з місцевих бюджетів відкривається по півріччях з установленням черговости заходів між округовими і міським бюджетами, залежно від наявности коштів фінансового плану.

Порядок щомісячного відкриття кредитів — скасувати.

17. Надати районовим виконавчим комітетам право робити відрахування з єдиного сільсько-господарського податку і надвишок до інших державних податків для зарахування до районового бюджету розміром і порядком, установленими у постановах вищих органів.

18. Народній Комісаріят Фінансів має переглянути порядок справляння єдиного сільсько-господарського податку з тим, щоб справляння цього податку і видачу документів, що встановлюють його сплату, робили сільські ради.

19. Скасувати від 1927-28 бюджетового року практику централізованого постачання від округових установ установам районових виконавчих комітетів, крім випадків, передбачених у законі, надавши районовим виконавчим комітетам право давати доручення відділам і інспектурам округових виконавчих комітетів що до гуртової закупівлі тільки тоді, коли є потреба.

20. Фінансування установ, що є на округовому бюджеті і розташовані на території району поза округовим центром, робиться через каси районових виконавчих комітетів.