Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/534

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

виданих на місцеві потреби, надати безпосередньо головним лісничим.

Розділ V.
Про узаконення УСРР, змінювані й касовані в звязку з розширенням прав місцевих органів влади, і спрощення порядку управління.

1. До арт. 261 Цивільного Процесуального Кодексу УСРР (Зб. Уз. УСРР 1924 р., № 16-17, арт. 156) додати увагу такої редакції:

Увага. Стягання на суму до 50 крб. включно за виконавчими листами судових установ роблять сільські ради, застосовуючи правила цього Кодексу“.

2. Арт. арт. 61, 62, увагу до арт. 62 і увагу до арт. 109 Кодексу Законів про родину, опіку, подружжя та акти громадянського стану (Зб. Уз. УСРР 1926 р., № 67-69, арт. 440) зредагувати так:

„61. Опіку і піклування настановлюється на підставі постанови місцевої опікунської установи в місці долівки особи, що підлягає опіці або піклуванню. Піклування над майном встановлюється в місці, де находиться майно. В сільських місцевостях опіку і піклування призначується на підставі постанови сільської ради“.

„62. Про потребу настановлення опіки над неповнолітками мусять протягом трьох днів повідомляти відповідні опікунські установи або сільські ради, кому належить: а) особи, близькі тим, що підлягають опіці; б) домоуправління, володільці й орендарі будинків, якщо в будинках є неповнолітки, що підлягають опіці; в) органи ЗАГС, якщо під час реєстрації або смерти чи визнання осіб за померлих їм стане відомо, що лишилися без опіки неповнолітки; г) судові виконавці, якщо підчас опису майна померлих вони виявлять неповнолітків, що підлягають опіці; д) судові органи