Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1927 рік. Відділ 1. Ч. 1-35.djvu/535

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

і міліція, беручи під варту або засуджуючи до позбавлення волі осіб, що мають піклування про неповнолітків, які лишаються через це без належного догляду та інші урядові особи й установи, а також громадські організації, освідомлені про неповнолітків, що потребують опіки.

Увага. Місцеві опікунські установи і сільські ради настановлюють опіку над неповнолітками також і з власного почину, якщо дізнаються про потребу її“.

Увагу до арт. 109 зредагувати так:

Увага. Центральний відділок ЗАГС Народнього Комісаріяту Внутрішніх Справ АМСРР, округові органи ЗАГС і голови районових виконавчих комітетів, кому належить, беручи на увагу господарські й побутові умовини громадян, особливо житців сільських місцевостей, можуть давати дозволи на одружіння з особами, що не дійшли зазначеного в цьому артикулі віку, якщо до досягнення цього віку лишається найбільш півроку і якщо подано посвідку лікаря про допустимість цього одружіння“.

3. Артикул 4 постанови Ради Народніх Комісарів УСРР з 3 серпня 1923 року „Про особові посвідки“ (Зб. Уз. УСРР 1923 р., № 29, арт. 436) зредагувати так :

„4. Особові посвідки в сільських місцевостях реченцем понад три роки, а в містах і селищах міського типу незалежно від реченця видають органи міліції.

Особові посвідки реченцем до трьох років у сільських місцевостях особам, що постійно живуть на території сільської ради, видає сільська рада“.