Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1922 рік. Ч. 1-28.pdf/208

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


16) Парфюмерія, косметика, жіночі зачески.

2. Приєднаний до попередньої ст. список предметів забачанки може доповнюватись, скорочуватися й змінюватися, оголошуємими до загального відома, постановами Уповнаркомфіну.

3. Оподаткуванню згідно ціх правил підлягають всі підприємства, які продукцують та продають предмети забаганки та промислові й торговельні підприємства, які невилучені з під промислового податку статутом про цей податок з виданими в розвиток того постановами.

4. Промислові підприємства, які продукують предмети забаганки, повинні за це платити додатковий промисловий потентний податок в розмірі 50 відсот. від суми патентного збору, якому підприємство підлягає по кількости робітників й кількости механичних двигунів.

5. Торговельні підприємства, які продають предмети забаганки в тій кількости й віднесені росписом торговельних підприємств до IV й V розрядів — кавярні й ресторани, які підпускають згадані в п.п. 14 та 16 ст. 1-й ціх правил — мусять за це платити додатковий патентний збір у відсотках од місцевої основної ціни патенту для торговельних підприємств III розряду, підприємства I, II й III розряду — 100 відсотків, підприємства IV р. — 150 відсот., підприємства VI розр. — 250 відс.

6. З підприємств, вказаних ст. 4, а також продукуючих чи продаючих предмети забаганки, які зазначені в п.п. 1—9 ст. 1-й ціх правил, рівноподільний збір береться в розмірі 6 відсотків з обороту, а з підприємств, які продукують, або продають предмети що зазначені в п.п. 10—16 ст. 1-і та з названих в ст. 5-і кавярень та ресторанів — в розмірі 12 відсотк з тим, що додатковий патентний збір (ст.ст. 4 и 5) в виплату рівноподільного збору не зараховується.

7. Порядок вжитку ціх правил визначається Уповнаркомфіном.

м. Харків, од 15 березня 1922 року.

Заст. Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Секретар ВУЦВК'а

Оголошено в «Вістях ВУЦВК-у» од 23 квітня 1922 р., ч. 88.


211. Про скасування Чугуївського повіту.

Згідно прохання Харківського Губвиконкому та постанови Центральної Адміністративної Територіальної Комісії НКВС Президія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету ухвалили: Чугуївський повіт, Харківської губернії — розформувати; волости передати слідуючим повітам Харківскої губернії.

Харківському повітові волости: Зароженську, Введенську, Чугуївську з м. Чугуєвим та Печенежську.

Купянському — Бурлуцьку.

Зміевському — Волохово-Ярську, Лебединську та Коробченську.

Волчанському — Ново-Бурлуцьку.

Всі радянські установи зобов'язані змінити відповідно з цим всі свої розпорядження в галузі всякого роду зносин.

м. Харків, од 15 березня 1922 року.

Заст. Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Секретарь ВУЦВК

Оголошено в «Вістях ВУЦВК-у» од 19 квітня 1922 р., ч. 85.