Сторінка:Збірник узаконень та роспоряджень робітниче-селянського уряду України за 1922 рік. Ч. 29-56, дод.pdf/318

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


а) Доручити Презідії ВУЦВК та Раднаркомі стежити за вчасним та регулярним виділенням УСРР належної їй частини зо всіх коштів, що відпускаються на відновлення сільського господарства та боротьбу з наслідками голоду в загально-федеративнім маштабі.

б) Пропонувати Комісії УЕР по відновленню сільського господарства, що має утворитись, на першім своїм засіданні поставити питання про виявлення заявок відомств на необхідні кошти по придбанню живого сільсько-господарського реманенту, на відновлення сільсько-господарської промисловости з придбанням мото-знарядь для механичного оброблення землі, придбання насіння, угноїння та инш., для одержання відповідної частини з загально-федеративного фонду.

в) Пропонувати Раднаркомі вишукати можливість залишення дитячих установ в губернях, що потерпіли від недороду, на утриманні в рахунок Центральних ресурсів.

г) Пропонувати Презідії ВУЦВК продовжити та поширити декрет ВУЦВК від 26 серпня 1921 р. про відчислення в фонд ЦКДопомгол по одному хунту з пуда зо всіх заготовчих та крамозмінних операцій.

д) Пропонувати Раднаркомі дати директиви Уповнаркомфіну про те, щоби з надходячих готовими грошзнаками коштів, мати на увазі задоволення в першу чергу — голодаючих губерень.

4. В відношенні збору одночасного державного додаткового до продподатку двоххунтового збору на користь голодуючих пропонувати всім Радянським органам, а також делегатам сесії, кожному з'окрема, на місцях пильнувати за найскорішим надходженням вищезазначеного збору на користь органів Допомгол. Губвиконкомам простежити за скорійшим переметанням фондів надходячого двоххунтового збору з сільських склепів до зсипних пунктів та заготконтор.

5. Пропонувати Презідії ВУЦВК поширити на Україні чинність декрету Презідії ВЦВК від 7 березня с. р. про реорганізацію ЦКДопомгол в ЦКНаслідгол підкресливши в зазначенім декреті необхідність для ЦКНаслідгол України продовжувати безпосередню боротьбу з голодом.

Визнати доконче необхідним зберігти принціп прикріплення голодгуберень до достатніх на врожай губерень — в відношенні допомоги з'орієнтованим на ЦКНаслідгол.

м. Харків, жовтня 25 дня 1922 року.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Секретар ВУЦВК'у

Оголошено в „Вістях ВУЦВК'у“ од 29 грудня 1922 р., ч. 295.


Резолюції 3-ої Сесії ВУЦВК VI скликання, ухвалені 16 жовтня 1922-го року та стверджені в остаточній редакції презідією ВУЦВК 25 жовтня 1922-го року.
663. По доповіді Уповнаркомфіну про державний та місцевий бюджет.

Заслухавши доповідь Уповнаркомфіну, 3-я Сесія ВУЦВК констатує:

1. Що фінансова політіка в умовах зміцнення та дальнішого розвитку грошевого господарства набірає великого значіння, як фактор планової акції держави, скерованої на розвиток господарки країни. Вона повинна будуватись на аналізі господарського становища федерації та взаємовідносин промисловости й сільського господарства. Тому фінансова політика Радянської Влади на найближчий період повинна узгляднювати: а) реальну можливість виймання вільного лишку національного прибутку країни, без дальнішого витрачення її основного капіталу; б) виплатоздатність всіх груп населення;