Сторінка:Збір законів і роспоряджень робітничо-селянського уряду України і уповноважених Р.С.Ф.Р.Р. за 1920 рік. Ч. 14-28.pdf/2

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана
Постанова Ради Народніх Комиссарів.
260. Про поліпшення становища робітників Лікарсько-санітарноі справи.

На засіданні з 10-го червня 1920 р. Рада Народніх Комісарів постановила:

Впровадити в життя на теріторіі Украіни постанову Ради Робітничо-Селянської Оборони Р. С. Ф. Р. Р. про поліпшення становища робітників лікарсько-санітарної справи.

Постанова Ради Робітничо-Селянськоі Оборони Р. С. Ф. Р. Р.

З огляду на великий брак медичного персоналу, загрозу поширення пошестей та важкі умови праці медичного персоналу Рада Робітничо-Селянської Оборони постановляє вжити слідуючих заходів для поліпшення становища робітників лікарсько-санітарної справи.

1. а) В прифронтовій смузі (с.-т. в губерніях підлеглих фронтам) медично-санітарний персонал, який працює на висипнім тифі, користується через лікарсько-санітарні установи продовольством по нормі фронтовоі червоноармійськоі пайки.

б) Медичний персонал, який працуэ на висипнім тифі по-за фронтовою смугою і в инших гостро-заразливих лікарсько-санітарних установах, користується таким самим способом хлібом, рибою, цукром, милом, тютюном і сірниками по нормах тиловоі червоноармійськоі пайки.

2. Весь останній медичний і лікарсько-допомагаючий персонал, який працює беспосередно по лікуванню і догляді за хворими, переводяться в першу продовольчу категорію.

3. В місцевостях, де придбання харчів надзвичайно утруднене, персонал лікарсько-санітарних установ постачається через ці установи зі шпитального фонду по нормах установлених § 1 і 2.

Примітка: В місцевостях, де медперсонал вже користується підвищеними продовольчими нормами, останні не змінюються цьою постановою. Не