Сторінка:Збір законів і роспоряджень робітничо-селянського уряду України і уповноважених Р.С.Ф.Р.Р. за 1920 рік. Ч. 14-28.pdf/3

Матеріал з Вікіджерел
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця сторінка вичитана

обмежується також можливість збільшення норм, як що на це дозволяють місцеві умови.

4. Пошесний персонал не може притягатися до виконування трудовоі повинности в працях, не звязаних з обслугуванням лікарсько-санітарних установ.

5. Нездатні до праці члени родин персоналу, на яких поширюється сила 1-ої ст. цього декрету, переводяться в першу продовольчу категорію задержанням доповняючої картки „Червоної зірки“.

Примітка: Сила § 4 постанови Ради Оборони з 10-го грудня 1919 р. не змінюється цьою постановою.

6. Пропонується Наркомпраці: а) в 10-денний речинець виробити і оголосити норми оплати пошесного персоналу в звязку з окремими умовами його праці, б) поставити в обовязок своім органам приймати, розглядати і задовольняти в прискоренім способі заяви та назначення соціяльної допомоги пошесним робітникам і їх родинам.

7. Зайнятися поліпшенням житлових умов медично-санітарного персоналу: а) переселити робітників, які живуть в антісанітарних помешканнях (підвалах, вогких квартирах) в помешкання, які відповідають вимогам гігієни на рівні з фабрично-заводськими робітниками; б) що до всіх житлових заходів (переселення і инш.) робітники лікарсько-санітарної справи і їх родини користуються полекшами, встановленими декретом Р. Н. К. з 10-го квітня 1919 р.

8. З метою облегчення постачання одягу і обуття робітникам лікарсько-санітарної справи: а) лікарсько-санітарні установи користуються в перву чергу правами одержання від заготовчих органів призначеного для іх персоналу спеціяльного одягу і обуття (вирободежі) по нормах встановлених для цього персоналу, тарифним статутом професійної спілки „Всемедикосанпраці“; медичньому і санітарному персоналові, відрядженому на боротьбу з пошестю, надається