ЗУРРСУУ/1925/1/15/Про зміну постанови про порядок адміністраційного виселення громадян із замешкуваних ними помешкань …

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1925‎ | 1‎ | 15
ЗУРРСУУ/1925
Про зміну постанови «Про порядок адміністраційного виселення громадян із замешкуваних ними помешкань» від 5 вересня 1923 року та інструкції для застосовання цеї постанови від 16 січня 1923 року.
1925

107. Про зміну постанови «Про порядок адміністраційного виселення громадян із замешкуваних ними помешкань» від 5 вересня 1922 року та інструкції для застосовання цеї постанови від 16 січня 1923 року.

Змінюючи свої постанови з 5-го вересня 1922 року «Про порядок адміністраційного виселення громадян із замешкуваних ними помешкань» (Зб. Уз. 1922 р., ч. 39, арт. 581) і з 16-го січня 1923 року «Інструкція для застосовання декрету РНК з 5 вересня 1922 р. «Про порядок адміністраційного виселення» (Зб. Уз. 1923 р. ч. 2, арт. 31), Рада Народніх Комісарів УСРР постановила:

1. Викласти п. «в» арт. 1-го постанови РНК з 5-го вересня 1922 року «Про порядок адміністраційного виселення громадян із замешкуваних ними помешкань» і примітку до нього в такій редакції:

«в) Сторонніх осіб, що живуть у будинках, які знаходяться на території фабрично-заводських підприємств і закріплені за останніми так для виробничих потреб, як і для заселення робітниками і службовцями зазначених підприємств, а також сторонніх осіб, що живуть у будинках, розташованих на території склепів Військового Урядництва й поправно-трудових установ.

Примітка. Виселення адміністраційним порядком із помешкань, зазначених у п. п. «б» і «в» цього артикулу, не поширюється на наукових працівників, зареєстрованих у Комітеті Допомоги Вченим, на комсклад Червоної армії, родин червоноармійців, що перебувують на їхньому утриманні й на осіб, що живуть на підставі договірної угоди з установами, підприємствами й склепами, за якими закріплено означений будинок».

2. Пакт «е» арт. 1-го «Інструкції для застосовання декрету РНК від 5-го вересня 1922 року «Про порядок адміністраційного виселення» викласти в такій редакції:

«е) із будинків, розташованих на території, що її займають державні підприємства, школи, банки, лікарні, склепи Військового Урядництва й поправно-трудові установи, підлягають адміністраційному виселенню робітники й службовці, що живуть у цих будинках, у випадках:

1) коли замешкуване робітниками і службовцями помешкання необхідне для потреб самого підприємства, школи, банку, лікарні, склепу Військового Урядництва або поправно-трудової установи;

2) коли робітники й службовці кидають службу в даному підприємстві, школі, банкові, лікарні, склепові Військового Урядництва або поправно-трудової установи з власного бажання; 3) коли звільняється з даного підприємства, школи, банку, лікарні, склепу Військового Урядництва або поправно-трудової установи осіб, що живуть у помешканні, даному їм по посаді.

Харків, дня 26-го березня 1925 р.

Голова Ради Народніх Комісарів УСРР В. Чубар.

Керуючий Справами Народніх Комісарів УСРР Ф. Бега.

Секретар РНК УСРР І. Єрещенко.


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).