Воля (часопис)/1921/2/3-4/Польща

Матеріал з Вікіджерел
ПОЛЬЩА

Рижський мировий договір ратифіковано Сеймом 15-го ц. м.

Д-р Лєвенгерц є назначений „референтом справ wschodniej Małoposki“ и при м-стві закордонних справ.

Міністр військових справ, ґен. Соснковські, видав обіжник, на підставі котрого допускається демобілізація старшин усіх класів і років, як що даний старшина докаже, що він хоче використати своє фахове знання у громадській службі для добра батьківщини.

Правнича сеймова коміссія радить спільно з представником м-ства судових справ над амнестією для політичних злочинців.

Кордонна комісія для визначення кордонів поміж Польщею і совітськими Росією—Україною виїхала, в складі більше 300 осіб (топоґрафів, ґеометрів, техників і и.) до Мінська.

Головою міжустановочної комісії по справах виконання рижського договору є Домбскі, кол. голова польської мирової делєґації.

Польсько-венґерська торговельна умова, заключена на термін 6-ти місяців, в справі виміни товарів на основі існуючих митних правил, — була затверджена Радою міністрів.

До Варшави приїхав болгарський міністр внутрішніх справ, Димітрєв.

Ковальскі, теперішній посол при Ватикані, повинен був піти в одставку, яка була рішена та й, мабуть, вже підписана. Але, як повідомляють польські газети, він залишиться на своїй посаді, бо так бажають собі два його свояки-ксьондзи, які мають вплив у Ватикані.

Міністерство освіти отримало від казни 8 міліярдів на покриття бюджету б. р. Витрати м-ства освіти в мин. році уявляли 1½% усіх державних витрат, — тепер піднімуться до 5%.

Комісія по воєнним відшкодуванням признала Польщі її вимоги що-до 42-х міліярдів золотих марок, як воєнне відшкодування з боку Німеччини.

Суспільне надбання

Ця робота перебуває в суспільному надбанні в Сполучених Штатах та Австрії.


  • Робота перебуває в суспільному надбанні в Сполучених Штатах, тому що вона опублікована до 1 січня 1929 року.
  • Термін дії авторських прав на цей твір в Австрії закінчився до 1 січня 2004 року, оскільки авторське право в Австрії закінчується 70 років після смерті автора.
  • Автор помер у 1933 році, тому ця робота є в суспільному надбанні в тих країнах, де авторське право діє протягом життя автора плюс 80 років чи менше. Ця робота може бути в суспільному надбанні також у країнах з довшим терміном дії авторського права, якщо вони застосовують правило коротшого терміну для іноземних робіт.