ЗЗРРСУУ/1933/51/Про утворення в складі Донецької області Старобільського округу

Матеріал з Вікіджерел


662. Про утворення в складі Донецької області Старобільського округу.

Всеукраїнський центральний виконавчий комітет постановив:

1. Щоби поліпшити провід розвитком сільського господарства районів Старобільської групи, утворити в складі Донецької області Старобільський округ з окружним центром у м. Старобільську.

2. Визначити такий склад районів Старобільського округу: Біловодський, Білолуцький, Верхньо-Теплівський, Марківський, Міловський, Ново-Айдарський, Ново-Псковський, Покровський, Старобільський, Сватівський, Лозно-Олександрівський, Білокуракинський, Нижньо-Дуванський та Ново-Астраханський.

3. а) Включити до складу новоутворюваного за арт. 2 цієї постанови Лозно-Олександрівського району з райцентром у с. Олександрівці такі сільради: Лознянську, Олександрівську, Тимонівську, Мало-Олександрівську, Яменську, Кочинську, Шахівську, Калиново-Балківську, Миколаївську II, Гладківську, Нянчинську, Петрівську, Вівчарівську, Шарівську, Полтавську, Воєводівську, Розсипнянську та Вільшанську, вилучивши їх із дотеперішнього складу Білолуцького району.

б) Включити до складу новоутворюваного Білокуракинського району з райцентром у селі Біло-Куракині такі сільради: Білокуракинську I, Білокуракинську II, Павлівську, Лизинську, Шапарську, Цілуйківську, Паньківську, Бунчуківську, Грицаївську, Коноплянівську, Дем'янівську, Н.-Петрівську, Рудівську, Курячівську, Заводянську, Нешеретівську, Заїківську, Лубенську та Олексіївську, вилучивши їх із дотеперішнього складу Ново-Псковського району.

в) Включити до складу новоутворюваного Нижньо-Дуванського району з райцентром у селі Нижня-Дуванка такі сільради: Маньківську, Тарасівську, Ново-Краснівську, Свистунівську, Ново-Преображенську, Преображенську, Нижньо-Дуванську, Ново-Никанорівську, Надежнівську, Софіївську, Наугольнівську, Верхньо-Дуванську, Оборотнівську та Кислівську, вилучивши їх із дотеперішнього складу Покровського району.

г) Включити до складу новоутворюваного Ново-Астраханського району з райцентром у селі Нова-Астрахань такі сільради: Ново-Астраханську, Михайлівську, Маринівську, Н.-Покровську, Чабанівську, Гаврилівську, Булгаківську, Орлівську, Олександрівську, Боровенську і Епіфанівську, вилучивши їх із дотеперішнього складу Рубіжанського району.

4. Здійснення цієї постанови й організацію окружних органів влади в новоутворюваних районах покласти на Донецький обласний виконавчий комітет.


Харків, 17 листопада 1933 року.

Голова ВУЦВК

Секретар ВУЦВК

Оголошено в «Вістях ВУЦВК» з 20 листопада 1933 р. № 262.


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).