ЗУРРСУУ/1924/1/48/Про утворення Ревкому Молдавської Автономної Соціялістичної Радянської Республіки

Матеріал з Вікіджерел
< ЗУРРСУУ‎ | 1924‎ | 1‎ | 48
ЗУРРСУУ/1924/1/48
Постанова Всеукраїнського Цен­трального Виконавчого Комітету
Про утворення Ревкому Молдавської Автономної Соціялістичної Радянської Республіки
1924

288. Про утворення Ревкому Молдав­ської Соціалістичної Радянської Рес­публіки.


Згідно з постановою 3-ої Сесії ВУЦВК VIII-го скликання про утворення Мол­давської Автономної СРР, Всеукраїн­ський Центральний Виконавчий Комі­тет п о с т а н о в л я є:

1. До скликання 1-го 3'їзду Рад, утворити Революційний Комітет у складі — Голови т. Г. І. Старого й членів т.т. Строєва А. І., Криворука, Бучушкана, Бадеєва, Катерини Арборе й Андрія Іванова, якому й передати всі права влади Автономної Молдав­ської СРР в межах території, зазначе­них постановою 3-ої Сесії VIII-го скликання.

2. За для розподілу майна на тери­торії АМСРР скласти Паритетні Ко­місії в такому складі:

а) два представники Одеського ГВК'у й два від Ревкому АМСРР, на яку покласти обов'язок вирішити справи що-до Одеського ГВК і АМСРР;

б) два представники Подільського ГВК'у й два АМСРР, на яку покласти обов'язки вирішити справи що-до По­дільського ГВК і АМСРР.

На Паритетні Комісії покладається обов'язки вирішати справи що-до пе­редачі органів Управління.

3. Передачу органів Управління й майна на території Молдавської Рес­публіки закінчити не пізніше 1-го грудня, порядком, які й буде встано­влено Паритетними Комісіями.

4. Наслідки роботи Паритетних Комі­сій подати на затвердження ВУЦВК'у.

5. Тимчасове перебування Уряду Молдавської Республіки затвердити в м. Тирашполі.

6. Запропонувати РНК відпустити Молдавському Ревкомові кошти, по­трібні для його організації, доручивши Молдавському Ревкомові подати відповідний кошторис.

Харків, дня 29 жовтня 1924 р.

Тимч. вик. об. Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Секретар ВУЦВК

Оголошено в «Вістях ВУЦВК і ХГВК» 11 листопаду 1924 р., ч. 256.

Див. також[ред.]


Ця робота перебуває у суспільному надбанні відповідно до статті 8 Закону України від 1 грудня 2022 року № 2811-IX «Про авторське право і суміжні права», де зазначається, що не є об'єктами авторського права:

  • вираження народної творчості (фольклор);
  • акти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного і судового характеру (закони, укази, постанови, рішення, державні стандарти тощо), а також їх проекти та офіційні переклади;
  • розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності і на які поширюється право особливого роду (sui generis).