Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/73

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

примірниках, що з них перші (оригінали) не пізніш, як через три місяці після заповнення, пересилається для зберігання до губерніяльних органів запису актів цивільного стану, другі-ж примірники (копії) залишається в органах запису актів цивільного стану, що ведуть запис, за винятком сільських рад, які й другі примірники (копії) передають після зазначеного вище трьохмісячного терміну до районових виконкомів на зберігання.

6. На губерніяльні, окружні й районові виконкоми покладається обов'язок дати для зберігання книжок записів актів цивільного стану відповідні архівні помешкання.

7. На розвиток цієї постанови Народній Комісаріят Справ Внутрішніх, у згоді з Центральним Статистичним Управлінням України буде видавати, в разі потреби, відповідні інструкції.

Харків, дня 21-го січня 1924 р.

Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету

Голова Ради Народніх Комісарів

Секретар ВУЦВК

Оголошено в «Вістах ВУЦВК і ХГВК» від 2-го лютого 1924 р., ч. 26.

 

 
24. Про надання органам міліції права накладати адміністраційні кари.

В додаток та розвиток постанови своєї від 30 серпня 1922 р. «Про видавання обов'язкових постанов і накладання за порушення їх кар в адміністраційному порядкові» (Зб. Уз. 1922 р., ч. 38, арт. 577), Всеукраїнський Центральний Виконавчий Комітет та Рада Народніх Комісарів постановили:

1. Губерніяльні й окружні виконавчі комітети, та їхні президії на підставі уповноважень, установлених декретами й постановами центральної