Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/335

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

Союзу РСР в порядкові і в випадках, зазначених у арт. 59 Конституції Союзу РСР.

23. Всі законодавчі акти, постанови та розпорядження Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету та його Президії підписують Голова та Секретар Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, а в відповідних випадках—Голова ВУЦВК, Голова РНК та Секретар ВУЦВК. Зносини від імени Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету з найвищими органами Союзу РСР та Союзними Республіками провадять Голова та Секретар ВУЦВК.

24. При Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету є секретаріят, що чинить згідно з постановою Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, на підставі особливого про нього Положення, затверджуваного Президією Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

Розділ IV.
Про Голову Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

25. Голову Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету обирає сесія Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету.

26. На випадок від'їзду або хвороби Голови Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету, обов'язки його виконує один із членів Президії Центрального Виконавчого Комітету, за призначенням Президії.

27. Голова Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету чинить у межах повноважень, наданих Президією Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету та від імени останнього вживає потрібних заходів розпорядчого характеру, подаючи про вжиті заходи до відома Президії Все-