Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/358

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


8) Поборювати неписьменність, сприяти й уживати заходів до підтримання й закладення нових освітніх установ (сельбудинків, хат-читалень, бібліотек, то-що) наглядати за їхньою діяльністю, а також наглядати за діяльністю всіх установ народньої освіти.

9) Сприяти всім формам громадської допомоги, що має на меті розвиток сільського господарства й промисловости.

10) Наглядати за санітарним станом району й уживати заходів до поборення пошестей, а також організувати нові лікарно-санітарні установи в межах затвердженого бюджету.

11) Утримувати й завідувати культурно-господарськими установами, що знаходяться на районовому бюджеті й керувати ними згідно з інструкціями й розпорядженнями відповідних вищих органів, а також контролювати й наглядати за діяльністю установ, що знаходяться на округовому або губерніяльному бюджеті.

12) Вживати заходів до охорони праці.

13) Вживати запобіжних заходів проти стихійниго лиха й подавати допомогу потерпілим.

14) Наглядати за переведенням поштових операцій, а також наглядати за діяльністю телефонових станцій і телефонових мережі.

15) Охороняти громадські спорудження від псування й руйнації, охороняти залізничні, телеграфні й телефонові лінії.

Розділ III.
Районові наради.

15. На рідче, як один раз на 2 мі яці районовий виконавчий комітет  икає районові наради.

Районові наради складаються з  авника від округового вико о комітету, членів районового  ого комітету, голів сіль ісьских рад, що знаходяться  рії району, а також голів