Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1924 рік. Відділ 1. Ч. 23-55.pdf/361

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

жать віл відділів або інспектур вищого виконавчого комітету розпорядження, суперечні законам і розпорядженням, вищої влади або постановам районового виконавчого комітету, то про це вони негайно подають до відома райвиконкому й відповідного відділу або інспектури вищого виконавчого комітету, не зупиняючи їх виконання. В разі незадоволення, районовий виконавчий комігет має право перенести цю справу на обміркування окрвиконкому.

Розділ V.
Про права й обов'язки членів районових виконавчих комітетів.

25. Кожний член районового виконавчого комітету здійснює в межах цього положення діяльність, доручену йому районовим виконавчим комітетом.

26. Кожний член районового виконавчого комітету має право входити в районовий виконавчий комітет з поданнями так у справах, що витікають з його діяльности в дорученій йому галузі керування, як і в усіх взагалі справах, що їх належить обміркувати районовому виконавчому комітетові.

27. Члени районового виконавчого комітету повинні бути присутні на всіх засіданнях районового виконавчого комітету. На невідвідання без важних причин засідання районового виконавчого комітету член райвиконкому може підпасти під дисциплінарну кару на підставі постанови районового виконавчого комітету в межах чинних що до цього законів.

28. Члени районового виконавчого комітету мають право участи на зборах, засіданнях і нарадах усіх державнах і громадських установ даного району (за винятком судових установ) з правом дорадчого голосу.

29. Члени районового виконавчого комітету можуть виступати від імени