Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/187

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана


4. Усі справи, що їх належить розглянути Центральній Адміністраційно-Територіяльній Комісії, наперед погоджується з заінтересованими відомствами і Держпланом.

5. Усі постанови Центральної Адміністраційно-Територіяльної Комісії виконується тільки тоді, як їх затвердить Президія ВУЦВК, з винятком випадків, передбачених у п. «а» арт. 2-го цієї постанови і примітки до неї.

Примітка. На вилучення з правил цього артикулу, часткові змінення адміністраційно-територіяльного поділу, що не займають загального плану районування, як-ось: виправлення адміністраційних меж суміжних сільських або районових одиниць, виконується після того, як їх затвердить Центральна Адміністраційно-Територіяльна Комісія, з тим що про кожне таке своє розвязання Комісія доповідає Президії ВУЦВК.

6. Центральна Адміністраційно-Територіяльна Комісія не рідше як один раз на 3 місяці подає Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету доповіді про свою діяльність, і копії з них одночасово надсилає Раді Народніх Комісарів.

7. Губерніяльні й округові адміністраційно-територіяльні комісії знаходяться при президіях відповідних виконавчих комітетів і складаються з голови і 4-ох членів, призначуваних персонально президіями губерніяльних і округових виконавчих комітетів за належністю.

Примітка. У необхідних випадках, на засідання місцевих адміністраційно-територіяльних комісій притягається також представників заінтересованих органів і компетентних осіб із правом дорадчого голосу.

8. За голов округових і губерніяльних адміністраційно-територіяльних комісій можуть бути тільки члени