Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/401

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка ще не вичитана

Ч. 22

Арт. 160


від місцевих умов, з дозволу відповід­ного виконавчого комітету, в межах округи або губерніяльного міста, за належністю, — округові чи міські упра­вління аптеками й аптечними устано­вами (аптекоуправления).

П р и м і т к а. З міркувань еконо­мічної доцільности з дозволу відповід­ного губерніяльного виконавчого комітету, міські й округові аптекоуправління можуть об'єднуватися в межах губерні.

2. До складу аптекоуправлінь увіхо­дять усі державні аптеки, магазини санітарії й гігієни, аптечні склепи, хемічно-фармацевтичні лабораторії й инші державні аптечні установи, що відпускають медикаменти й медичне майно за плату й знаходяться у ві­данні відповідних інспектур охорони здоров'я.

3. Аптекоуправління діють на під­ставі цього Положення і виданих На­роднім Комісаріятом Охорони Здоров'я на розвиток його правил і інструкцій і знаходяться у безпосередньому віданні відповідних інспектур охорони здоров'я під загальним керовництвом Народнього Комісаріяту Охорони Здоров'я.

4. Аптекоуправління діють на заса­дах господарського розрахунку й ма­ють право самостійно провадити свої операції, згідно з затвердженим для кожного з них статутом.

Примітка. Державна скарбниця за борги аптекоуправлінь не відпо­відає.

5. Аптекоуправління, від дня реє­страції встановленим порядком, набу­вають права юридичної особи (Цив. Код., арт. 13 і ч. 1. арт 19).

6. Кожне аптекоуправління стано­вить собою єдине підприємство й окре­мі аптеки та аптечні установи, що належать до нього (склепи, лабораторії й инш.), є його складові частини.

7. Аптекоуправління мають право відкривати нові аптеки й инші аптечні

406