Сторінка:Збірник узаконень та розпоряджень робітничо-селянського уряду України за 1925 рік. Відділ 1. Ч. 1-22.pdf/60

Матеріал з Вікіджерел
Ця сторінка вичитана

об'єму, 2) міцність столового вина можна підвищувати спиртуванням не більш як на 4% по об'єму, 3) міцність столового вина після спиртування не повинна перевищувати 10% по об'єму, 4) у десертні, лікерні й міцні можна привертати тільки вина, міцністю перед спиртуванням не нижчою як 11% по об'єму, з тим, що спиртуванням міцність не мусить підвищуватися більш як на 4% по об'єму, 5) вина, міцністю більшою як 12% по об'єму не можуть підпадати спиртуванню, 6) міцність десертних і лікерних вин не мусить перевищувати 16%, а міцних — 20% по об'єму.

Примітка. Як тимчасовий спосіб дозволяється додавати ректифікованного винного спирту й иншого походження, крім виноградного.

н) Додання до виноградного сусла, перед або під час шумування, технічно чистого тростинового або бурякового цукру з тим, щоб загальна кількість спирту в одержаному столовому вині не перевищувала 10% по об'єму. Додати цукру до сусла дозволяється тільки в північних районах виноробних місцевостей виключно в місцях вироблення вина і тільки в період виноробства. Додавати цукру до лікерних, десертних і міцних вин, а також до сусла, призначеного для виготовлення цих вин, забороняється;

о) гіпсування вин: у різі вживання цього способу, місткість сірчистої кислоти в гіпсованих винах не повинна перевищувати дев'ятьдесять двох сотих граму на літр, що відповідає двом грамам пересічної сірчанокалієвої солі на літр.

3. При виготовленні виноградного вина на продаж забороняється додавати до нього воду.

4. Забороняється додавати до виноградних вин плодові або ягідні вина, свіжі, перешумовані й згущені плодові і ягідні соки, екстракти й відвари плодів або ягід, а також всілякі барвники і пахучі речовини.

5. Забороняється продавати хворі виноградні вина: прогірклі, тягучі й